Χρήσιμες Συμβουλές

Καλοκαίρι χωρίς SUP δε γίνεται!

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και το SUP αποτελεί πλέον τη δημοφιλέστερη τάση στον χώρο των θαλάσσιων σπορ.
Βρίσκεσαι στην αγαπημένη σου παραλία και μαζί με το μπάνιο σου κάνεις και το αγαπημένο σου άθλημα-χόμπι, που μπορεί να κάνει ο καθένας χωρίς περιορισμούς ηλικίας, φύλου και σωματότυπου. Λέγεται και Stand Up Paddle επειδή ακριβώς κωπηλατείς σε όρθια στάση.

Η ιστορία του ξεκινά από την Αφρική και την Νότια Αμερική όταν οι φυλές εκεί χρησιμοποιούσαν κανό ή άλλα σκάφη και ένα μακρύ ξύλο για να ψαρέψουν, να διανύσουν κοντινές διαδρομές ή για να διασκεδάσουν με τα κύματα. Παράλληλα ακόμη και οι πολεμιστές από περιοχές της Αφρικής χρησιμοποιούσαν ένα κανό και την λόγχη τους για να προσεγγίσουν αθόρυβα τους εχθρούς τους. Στη συνέχεια εμφανίστηκε κατά τη δεκαετία του 1960 στη Χαβάη η μοντέρνα έκδοσή του SUP, η οποία μοιάζει περισσότερο με την σημερινή της μορφή.

Δύο στοιχεία παραμένουν πάντα κοινά όμως μέχρι και σήμερα:
1. Ο κωπηλάτης στέκεται όρθιος πάνω στην σανίδα του
2. Χρησιμοποιείται ένα μακρύ κουπί σαν κινητήριος μοχλός για να μετακινηθεί η σανίδα

 5 Λόγοι για να ξεκινήσεις κι εσύ SUP

1) Είναι δημοφιλές

Δεν είναι λίγοι οι σταρ του Hollywood αλλά και οι εγχώριοι που έχουν επιλέξει ως τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας αυτό το water sport.

2) Είναι οικονομικό

Στην αρχή μέχρι να βρεις τις ισορροπίες σου και να του πάρεις λίγο τον αέρα που λέμε, με λίγα χρήματα μπορείς να νοικιάσεις μια σανίδα SUP.
Αργότερα όταν πλέον θα έχεις δαμάσει τους αιθέρες και τα κύματα μπορείς να αγοράσεις τον δικό σου εξοπλισμό από 250€ – 550€. Το εύρος βέβαια αυτό είναι υποκειμενικό ανάλογα με τις απαιτήσεις και τα γούστα σου. Σκέψου ότι μετά την αγορά του βασικού εξοπλισμού σου, μπορείς να αθλείσαι χωρίς άλλα έξοδα.

3) Σου χαρίζει χαλάρωση και ψυχαγωγία

Εκτός από καθαρή κωπηλασία το SUP στις μέρες μας έχει αρχίσει να χωρίζεται σε κατηγορίες και πλέον με τα διάφορα είδη σανίδας που υπάρχουν μπορείς να ψαρέψεις, να κάνεις γιόγκα, να εξερευνήσεις τη φύση, να κάνεις μια απλή βόλτα, να χαλαρώσεις και να ψυχαγωγηθείς και φυσικά όλες αυτές οι δραστηριότητες γίνονται σε πολλά περισσότερα μέρη σε σύγκριση με όλα τα υπόλοιπα θαλάσσια σπορ, όπου υπάρχει δηλαδή το υγρό στοιχείο (θάλασσα, λίμνη, ποτάμια).

4) Γρήγορος χρόνος εκμάθησης

Σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα θαλάσσια σπορ, μπορείς να μάθεις SUP σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σχεδόν από την πρώτη μέρα που θα ρίξεις την σανίδα στο νερό και θα γίνει η αγαπημένη σου φίλη.

5) Θα σου χαρίσει πολλά οφέλη στην υγεία σου

Η επαφή με το νερό και τη φύση θα σου μειώσει το στρες και το άγχος που δημιουργούν οι σύγχρονοι και γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, θα αποβάλλεις όλες τις αρνητικές σκέψεις που έχεις κι έτσι θα αποκτήσεις ψυχική ηρεμία. Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι είναι ιδανική μορφή άσκησης για όλο το σώμα αφού θα γυμνάσεις κορμό, πόδια και χέρια ισορροπώντας και κάνοντας κουπί.

Καλό καλοκαίρι, καλές βουτιές και KEEP SUP-ING!

Στο κατάστημά μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε σανίδες SUP καθώς και σε κανό-kayak.

Αφήστε μια απάντηση